Menu

Zwembad tot einde 2017 gesloten voor renovatie & uitbreiding

image2-624x195Op 24 juni konden er een laatste keer baantjes getrokken worden in het VUB zwembad. Daarna ging het bad onherroepelijk dicht en werd het water afgelaten voor de voorbereidende werkzaamheden.

Dewerken zijn intussen gestart: een aantal koten van het blauwe blok 4 worden afgebroken om plaats te maken voor het nieuwe instructiebad. Ook de helling aan gebouw K verdwijnt. Nadien wordt de werf voor het zwembad opgestart en start de afbraak van het bad, de kleedkamers en het sanitair.

Op de plaats van het oude bad komt een nieuw zwemcomplex met een groot bad van 25m op 12,5m, een instructiebad van 13m op 7,5m met beweegbare bodem, 4 groepskleedkamers, familiecabines en 30 individuele kleedhokjes. Ook de ingang van gebouw L en het terras van ’t Complex worden vernieuwd.

De VUB wil met dit zwembad het meest duurzame bad van Brussel realiseren: een compact gebouw, een goed geïsoleerde schil, de recuperatie van spoelwater, hoogperformante luchtgroepen, LED-lampen, warmtekrachtkoppeling, … zullen het energieverbruik zo laag mogelijk houden en een aanzienlijke CO2-besparing realiseren. Voor meer info over de werken aan het zwembad check www.vub2020.be.

Tijdens de duur van de werken blijven de andere sportinfrastructuur en Basic-Fit operationeel. Meer info over het sportprogramma vindt u op www.uabsport.be. Ook cafetaria ’t Complex blijft open tijdens de werken.

Op het campusplan kan u terugvinden hoe de zwembadwerf eruit ziet en hoe u het sportgebouw kan betreden. 4 alternatieve ingangen en aangepast interne signalisatie zorgen voor een vlotte toegang naar de sportinfrastructuur en gebouw L:

  • Studenten en personeel van gebouw L nemen best de trappen naast gebouw K en komen over de passerelle in gebouw L op niveau 2
  • Sporters en klanten van cafetaria ’t Complex gebruiken ingang 2 (op de parking naast gebouw L), aan de lift linksaf komt u in de hal terecht aan de bestaande sportbalies en verder in de sportinfrastructuur. Via de trappen in de hal kan u naar ’t Complex en de kleedkamers.
  • Mensen met verminderde mobiliteit of firma’s met leveringen kunnen via ingang 3 met hellend vlak aan de liften geraken.
  • Gebruikers van het rugby/voetbalveld nemen ingang 4 aan de achterkant van de werf.

Ingang 8 blijft meestal open en de parking in gebouw K en voor gebouw Z blijven bereikbaar. De parking voor gebouw L en de parkeerplaatsen naast de weg verdwijnen tijdelijk in functie van de werf en het werfverkeer. Via het openbaar vervoer of actief transport kan u gebouw L gemakkelijk bereiken. Elders op de campus (onder gebouw F, G, B en C toegang via ingang 13) is er nog veel vrije parkeerplaats. Na 5 minuten wandelen over de mooie groene campus bereikt u gebouw L.

logo's