Menu

Aqua lessen

Nieuw in het VUB zwembad!

Met de opening van het vernieuwde zwembad én de uitbreiding met een kleiner instructiebad is de VUB nu ook in de mogelijkheid om verschillende aqua lessen aan te bieden.

Aqualessen gaan steeds door in een ondiep zwembad en hebben verschillende voordelen: het water zorgt voor weerstand waardoor je je conditie en je spieren verstevigt. Daar komt nog bij dat de impact op de gewrichten in het water minimaal is en de kans op blessures dus een stuk kleiner is dan op het droge. Onze aqualessen bestaan uit 4 verschillende vormen namelijk aquagym, aquaboxing, aquabike en aquajump.

 

AQUAGYM

Een les op muziek in ondiep water. Door gebruik te maken van halters, noodles, gloves,… die spierverstevigend werken zal je snel resultaat beginnen merken!

AQUABOXING

is lichaamsgevechten in het water. De Aquaboxing lessen voorzien een uitstekende uithoudingsworkout. Aquaboksen is specifiek ontworpen om het cardiovasculaire systeem te versterken zonder de rug en gewrichten te belasten. Dit is dankzij het feit dat het water het gewicht van het lichaam voor het grootste deel draagt.

AQUAJUMP

Maak kennis met deze nieuwe aqua sensatie op vlak van totale body workout waarbij je de uitdaging aangaat om tegen waterweerstand te springen op een mini-trampoline die zich onder water bevindt.

AQUABIKE

is fietsen in het water. Altijd in groep en op muziek, en op het tempo dat door de monitor wordt aangegeven. Maar het is niet alleen trappen op de fiets. Er zijn ook armbewegingen en af en toe moet je zelf rechtstaan op de pedalen. Kortom, een goede workout voor de spieren alsook voor jouw evenwicht.

De lessen zijn op:

dinsdag 12 – 13 uur Aquabox
woensdag 12.30 – 13.30 uur Aquajump
19 – 20 uur Aquabike
donderdag 12.30 – 13.30 uur Aquagym
19 – 20 uur Aquajump
vrijdag 12 – 13 uur Aquabike


Prijzen Aquagym/ Aquaboxing: 

1 les 10 €
10 lessenkaart 80 €
10 lessenkaart studenten + 1 gratis beurt 80 €


Prijzen Aquabike/Aquajump:

1 les 15 €
10 lessenkaart 110 €
10 lessenkaart studenten + 1 gratis les 110 €

Algemene informatie:

  • Alle lessen zijn zowel voor beginners als gevorderden. Je hoeft niet te kunnen zwemmen om deel te nemen aan de aquafit lessen
  • Inschrijven voor de lessen kan enkel aan het onthaal van het VUB zwembad en betalen kan voorlopig enkel cash gebeuren.
    !! De eerste 10 deelnemers die inschrijven voor een 10 lessenkaart, krijgen een GRATIS Waterflex drinkfles!! 
  • Voor aquabike en aquajump is het maximum aantal deelnemers per sessie = 10! Een token is verplicht. Tokens kunnen bekomen worden aan het onthaal van het VUB zwembad. First come, first serve principe!
  • De deelnameprijs voor een aquafit les is exclusief de toegangsprijs voor het VUB zwembad!
  • Voor meer informatie over de aquafit lessen:  aquafitvub@gmail.com